E-ticaret Nasıl Yapılır? İşte Bilmeniz Gerekenler

"E-ticaret Nasıl Yapılır?" sorusu e-ticaretin ülkemizde de dikkat çektiği son dönemlerde en çok sorulan sorulardan biridir. İnternet kavramıyla birlikte hayatımıza adım atan bu sektör, ihtiyaç duyduğumuz ya da duyabileceğimiz her şeye kolaylıkla ulaşmamızı sağlıyor. Hepsine artı olarak mağaza açma ya da depo gibi dertlerden bizi kurtarması, ticaret yapmak isteyen ama nasıl adım atacağını bilemeyenleri hemen cezbediyor. Durum böyle olunca da imkanı olan vatandaşlar, e-ticaret sektörüne girerek hem Türkiye hem de diğer ülkelerdeki tüketicilere ürünlerini satmayı hedefliyor. Duruma hangi açıdan bakarsak bakalım e-ticaret için dünyamızda henüz çok yeni olduğu söylenebilir. Bu durum sektör hakkında bilinmezlerin ve ihtimallerin ne kadar fazla olduğunu gözler önüne seriyor. Bu işi yapmak isteyen insanlar, ufak bir hevesle sektöre girip, umduklarını bulamadıklarında da zarar görebiliyorlar. Haliyle de pek çok kişi, büyük umutlarla başladığı girişimini büyük bir hüsranla sonuçlandırıyor. Varsayalım e-ticaret için şirket kurmak, belgeleri ve teknik detayları ayarlamak gibi süreçleri tamamladınız, e-ticaret nasıl yapılır ve siz bu yolla nasıl para kazanacaksınız? İşte bilmeniz gerekenler...

Sektördeki geleceği doğru ürün ve tedarikçi seçimi belirler

E-ticaret dünyasına adım atarken aklınızdan çıkarmamanız gereken ilk şey, sizin gibi onlarca satıcının bu dünyanın bir parçası olduğu. Yani çok farklı bir ürün satmıyor ya da Türkiye'de hiç bulunmayan bir ürünü sunmuyorsanız, emin olun ki sizden başkası da o ürünü satmaya çalışıyordur. İşte bu nedenle de e-ticareti, bazı noktalarda fiziksel ticaretten daha fazla rekabetin olduğu bir sektör olarak düşünebiliriz. Peki e-ticarete nasıl başlanmalı? e-ticaret nasıl yapılır

Satış stratejinizi doğru belirleyin

En başında yapılması gereken doğru bir strateji oluşturmaktır. Bu anlam da dünya çapında kabul edilen ve kullanılan iki yöntem var. Bunlardan bir tanesi, az satışı olan fakat kar marjı yüksek olan ürünler, ikincisi ise kar marjı düşük olup, yapılan fazla satıştan kazandıracak ticaret mallarıdır. Eğer işe daha hızlı bir giriş yapıp sürdürülebilirliği kontrol altında tutmak isterseniz, kar marjını düşük tutup çok daha fazla sayıda müşteriye ulaşabilirsiniz.

E-ticaret nasıl yapılır? Trend ürünleri takip ederek

Stratejiyi belirledikten sonra hangi ürünü satacağınızı kararlaştırmanız gerekiyor. E-ticaret yaparak para kazanmakta ki en kritik eşiklerden biri burası. Hangi ürünü ya da ürünleri seçeceğiniz çok önemli. Doğru analizler ve araştırmalar yapılmalı. Bu araştırmalar için Türkiye'nin en popüler pazaryerlerinden biri olan Trendyol baz alınabilir. Bu alanlarda en çok satan ürünler kategorisine girip tarama yapılabilir. Bu tarama size satacağınız ürün hakkında fikir verebilir. e-ticaret nasıl yapılır..  

Bir tane tedarikçiniz olmasın, seçeneğinizin olması iyidir...

Ürün analizini yaptıktan sonra, o ürünü kimlerden temin edebileceğinizi araştırmaya başlayabilirsiniz. Fakat bilmelisiniz ki bu bölümde tamamen para konuşacak. Güçlü bir sermayeye sahipseniz ve ürünleri toptan alacaksanız, görüşebildiğiniz kadar çok sayıda tedarikçiyle görüşün. Aldığınız fiyatları karşılaştırın. Pazarlığı da sıkı yaparsanız maliyeti o kadar fazla düşürürsünüz.

Reklam ve pazarlama bilinirlik kazanmak için çok önemli

E-ticarette ürünü belirleyip temin etmek işin daha fiziki boyutları denilebilir. Bunun yanında daha fazla kitleye ulaşıp müşteri sayısının arttırılması ve sektörde bilinirlikte kazanılması gerekiyor. Sosyal medya günümüzde bu iş için adeta biçilmiş kaftan. Pek çok şirket sosyal medyanın gücünü ve yapabileceklerini fark ettiği için bu alana da yatırım yapıyor. Potansiyel müşterilerinize ulaşmak için dijital pazarlama ve reklam yöntemlerinden faydalanabilirsiniz. Sosyal medya platformlarında marka adına sayfa açabilir ve buradan, yeni takipçiler kazanabilirsiniz. Daha geniş kitlelere ulaşmak için reklamlar verebilir ve ürünlerinizi tanıtabilirsiniz. E-ticaret firmalarının en çok kullandığı pazarlama yöntemleri şu şekilde;
  • Arama Motoru Optimizasyonu
  • Google Ads Reklamları
  • E-mail Marketing
  • Sosyal Medya Reklamları
  • SMS Pazarlama
  • İçerik Pazarlaması
  • Influencer Marketing
e-ticaret nasıl yapılır..

Müşterilere 7/24 destek hizmeti

Rekabetin hayli yüksek olduğu e-ticaret sektöründe ciddi emek ce zaman sarf edilmesi gereken bir diğer konu ise müşterilere verilen destek hizmetinin geliştirilmesi olacaktır. Şirketler sadece fiyat ve ürün çeşitliliği ile öne çıkmayı garantileyemez. Uzan vadede başarıyı hedefleyen şirketler daha karlı kazançlar ve sürekli müşterilerinde sahibi olur. E-ticaret nasıl yapılır sorusuna verilebilecek en önemli yanıtlardan biri de müşteri memnuniyetidir.

Ödeme sistemlerinin güvenilirliği

E-ticaret üzerinden ürün satan işletmeler belli başlı ödeme sistemleri kullanır. Bu ödeme sistemleri düzenlenirken müşteriye seçenek sunmak hem satış ihtimalini hem de güvenirliliği arttırır. Tüm dünya genelinde kabul edilen ve e-ticarette kullanılan 6 farklı ödeme yöntemi vardır.
  • Kredi Kartı ve Banka Kartlı Ödeme
  • Sanal Kart ile Ödeme
  • Mobil ödeme
  • Kapıda Ödeme
  • E-Cüzdan
  • Havale ve EFT ile Ödeme
https://eticdo.com/e-ticaret-nasil-yapilir-iste-7-adimda-bilmeniz-gerekenler/?feed_id=95&_unique_id=627a6fe93054a

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Trendyol'da nasıl satış yapılır? İşte 2022 Rehberi

E-ticaret için gerekli belgeler nelerdir?